Elke zomer vinden er in ons land heel wat sportkampen plaats voor jongeren en voor personen met een handicap. Voor jongeren tussen 9 en 14 jaar met een visuele beperking is de keuze echter beperkt.

Daarom organiseert de provincie Antwerpen met de Sportregio Kempen ILV en de stad Herentals voor hen deze zomer een uniek driedaags sportkamp van 16 tot 18 augustus. 15 kinderen hebben zich al ingeschreven, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Ooit al afgevraagd hoe jongeren met een visuele beperking fietsen? Of hoe weten ze dat er een bal op hen afkomt tijdens een balspel? Hoe kunnen ze bowlen? Teambuilding voor blinden, bestaat dat? Dit en nog veel meer staat op het programma van het driedaags sportkamp.

De jongeren maken tijdens het sportkamp kennis met gymnastiek, circuskunsten, atletiek, bowling, zwemmen, torbal, en (tandem-)fietsen.

Overnachten doen ze in de Kempense bossen in jeugdcentrum ‘Den Brink’.

Het G-sportkamp wordt georganiseerd voor jongeren van 9 tot 14 jaar met een visuele beperking. Elke deelnemer mag één vriend of familielid zonder beperking uit dezelfde leeftijdsgroep inschrijven voor dit sportkamp. Inschrijven kan nog tot de startdag op 16 augustus. De deelnameprijs bedraagt 80 euro inclusief materiaal, verblijf, verzekering en begeleiding. Inwoners uit de sportregio Kempen krijgen 20% korting. Meer informatie over het sportkamp vind je op de website http://www.gsport.be.

De Sportregio Kempen ILV is een bovenlokaal samenwerkingsverband tussen de provincie Antwerpen en de gemeenten Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Nijlen, Olen, Vorselaar en Westerlo.